Projeniz için hizmetlerimizle ilgili teklif almak ister misiniz?

KİMYA

Ankaizen Mühendislik kimya alanında tedarik hizmeti sunmakta ve müşterilerine ihtiyaç duydukları hammaddeleri, en yüksek kalitede, gerek yurt içi gerek yurt dışı üreticilerden temin ederek ekonomik fiyatlarla, zamanında teslimat performansıyla sunmaktadır.

Başlıca ürün gruplarımız şunlardır;

  • LİKİT ARGON
  • KARPİT
  • POLİMERLER
  • AMONYAK

KARPİT

Karpitin, kimyadaki karşılığı Kalsiyum karbürdür (Calcium Carbide). Karpit bazılarının bildiğinin aksine bir maden değildir aksine endüstriyel bir üründür. Karpit, kireç ve kömürün yaklaşık 2200 derecede elektrikli ark fırınlarında eritilmesi ile elde edilir. Üretimden çıkan karpit  büyük parçalar halindedir ve çok sert olduğu için özel kırma makinelerinde kırılarak istenilen ölçülere getirilir.

Online Karpit Satış Sayfamız (www.karpitci.com)

Karpit yanıcı bir maddedir ve karpitin suyla oluşan tepkimesi sonucu asetilen gazı (C2H2) meydana gelir. Karpitin günlük hayattaki çoğu kullanımı bu özelliğe dayandırılarak yapılır. Günümüzde, Deniz fenerlerinde, madenlerde, eskiden sokak aydınlatmalarında karpit lambası kullanılmaktadır. Karpit lambası asetilen gazını yakarak ışık verir. Etilen (asetilen) gazı; özellikle yeşil muzların, armutların, mandalina, limon gibi narenciyenin sarartılmasında kullanılmaktadır.

Asetilen gazı helyumdan daha ucuz olduğu için uçan balonlarda kullanıldığı zamanlar olmuştur. Bu işlem çok tehlikeli, çok zararlı olduğu için yasaklanmıştır. Bazı balıkçılar balık avlamak için asetilen kullanmışlardır. Balıkçılıkta da bu metot yasaklanmıştır.

Karpit, Sanayide asetilen üretiminde karpit kazanları kullanılmaktadır. Karpit kazanlarının bakımının iyi yapılmaması ve küçük ihmal ve dikkatsizlikler kazan patlamasına sebep olmaktadır. Küçük ebatlı karpitler daha ziyade asetilen fabrikalarında, asetilen gazı üretiminde kullanılır. Asetilen en güvenli şekilde asetilen tüplerinde depolanabilir. Asetilen tüplerinin içleri poroz maddesi ile doludur ve küçük gözeneklerine genellikle aseton emdirilmiştir. Asetilen gazı bu küçük gözeneklerde aseton içinde erimiş olarak depolanabilmektedir. Asetilen son derece kararsız bir gaz olup hava ile %2.5 ile % 97.5 arası karışımlarda patlamaya sebep olabilir.

Asetilen oksijenle birlikte yakıldığı zaman 3000 derecelere çıkan sıcaklıklar verebilmektedir. Bu yüzden sanayide oksijenle beraber kaynak yapmakta kullanılır. Bu kaynak tekniğine oksijen kaynağı denir.

Online Karpit Satış Sayfamız (www.karpitci.com)

Asetilen, karpitin su veya bileşenleri ile teması sonucu elde edilir. Asetilen, renksiz,çürük sarımsak gibi kokan, kolay yanıcı ve karbonca zengin uçucu bir gazdır. Oksijenle birleşip yandığı zaman oluşturduğu alev yaklaşık olarak 3500°C sıcaklık vermektedir. Havadan hafif, uçucu bir gazdır. Asetilen 2,5 bar’da patlama özelliği olan bir gazdır. Çünkü 2,5 bar; bileşenleri olan hidrojen ve karbon moleküllerine ayrılır. Ayrışma sırasında yüksek ısı meydana gelir ve bu da ani patlamalara neden olur.

Asetilenin güvenli kullanılması için en çok 1,5 bar yüksekliğine kadar çıkartılması gerekir.c) CaC2 + 2H2O HC Ξ CH + Ca(OH)2. asetilen. 3) Visinal (komşu iki karbona bağlı) tetra halojenürlerin Zn(çinko) tozu ile ısıtılmasından. Cl Cl ısı. H – C – C – H + 2Zn H – C Ξ C – H + 2ZnCl2. Cl Cl.Karpit (CaC2), kok kömürü ve söndürülmemiş kirecin elektrik fırınlarında °C’ de ergitilmesiyle elde edilir. Fırınlarda elde edilen karpit potalara dökülerek soğutulur. Potalardan alınan kütle halindeki karpit değirmenlerde kırdırılarak küçük parçalar haline getirilir. Daha sonra eleklerden geçirilerek tane büyüklüklerine göre sınıflandırılır. Tane büyüklükleri 2-7, 7-15, 15-25, 25,50 ve mm ölçüsündedirler. Tane büyüklüklerinegöre ayrıştırılan karpit bidonlara doldurularak piyasaya sürülür. Bu bidonların ağırlıkları kg arasında değişir. Karpit bidonlarının su ve ateşten uzak bulunan depolarda saklanması yerinde olur.

Online Karpit Satış Sayfamız (www.karpitci.com)

POLİMERLER

  • POLİETİLEN (PE)

LDPE-AYPE (Alçak Yoğunluklu Polietilen -Low Density Polyethylene)
LLDPE –LDYPE (Lineer Düşük Yoğunluklu Polietilen – Linear Low Density Polyethylene)
HDPE-YYPE (Yüksek Yoğunluklu Polietilen -High Density Polyethylene)

  • POLİPROPİLEN (PP)

HOPP  (PPH)  (Homopolimer Polipropilen)
COPP (Kopolimer Polipropilen)
PPRC (Random (rasgele) Kopolimer Polipropilen)

  • POLİVİNİL KLORÜR (PVC)

S-PVC (Süspansiyon PVC)
E-PVC (Emülsiyon PVC)

  • POLİSTİREN (PS)

Kristal Polistiren
Antişok Polistiren


1-PE – POLIETILEN

Süt beyazı  ve  yarı şeffaf bir termoplastiktir. Etilenin polimerizasyonu ile üretilir.Polietilen (PE), dünyada geniş oranda kullanılan plastiklerden biri olup endüstrideki segmentleri ve uygulamaları çok yaygındır. PE, uzunca bir raf ömrüne haiz olan gıdaların, emniyetle taşınacak ve dağıtılacak kimyasal maddelerin, nüfusun her tarafına ulaşacak temiz suların, çizilmelerden korunacak yeni arabaların ve günlük yaşamdaki diğer kullanışlı uygulamaların ekonomik olarak paketlenmesini sağlar.

Polietilen kimyasal formülü

 

 

 

 1a – LDPE-AYPE (Alçak Yoğunluklu Polietilen – Low Density Polyethylene):

Kristal yapıda ve saydamdır. Yoğunluğu 0,91-0,93 g/cm³ arasında değişir. Erime noktası 90-120 °C arasındadır. LDPE, tüm ekstrüzyon ve enjeksiyon teknolojileri için yüksek çıkış dereceleri sunar ve gıda ve ilaç standartlarına uygundur. Esnektir, kopmaya karşı dayanaklıdır. Kimyasallardan etkilenmez. Moleküller arası kuvvetler zayıftır. Bundan dolayı polimerin gerilme kuvvetini düşürür, çekilebilirliğini yükseltir.  Talebi en fazla olan polimerlerden biridir.

Yüksek basınçta (1000-3000 atm) ve 70-200 °C sıcaklıkta katalizörsüz koşullarda üretilir. Proseste etilen gazı 1000-3400 atmye kadar sıkıştırılarak basınçlandırılır. Yüksek basınç katılma-polimerizasyon mekanizmasını kolaylaştırır. Sıkıştırılmış etilen reaktöre verilir. Burada oksijen veya benzoil peroksit başlatıcıya karıştırılır. Oluşan polimerin molekül ağırlığı transferci madde ile kontrol altında tutulur. Polimerizasyon reaksiyonu çok ekzotermiktir. Fazla ısının etilenin parçalanmasına (karbon, hidrojen, metan) neden olmaması için sıcaklık kontrol altında tutulur. Reaktörden çıkan ergimiş polimer vidalı bir ekstrudere verilerek pelletler (granül) haline getirilir. Sıcak havayla kurutulur ve su resaykıl edilir. Reaktör koşullarının dalgalanması sırasında oluşan standart dışı polimer ayrıca toplanır, karıştırılır ve bazen ekstruderden geçirilerek ˝ikinci kalite˝ ürün olarak satılır.

Polietilenin yoğunluğu arttıkça yumuşama noktası, bulanıklık, yağlara dayanıklılık özelliği artar.

Ticari isimleri: Filmlik, genel amaçlı, ambalajlık, brandalık, enjeksiyonluk

Kullanım alanları:

Filmlik: (Erime Değeri 0,3 – 7), Shrink, Sera Örtüsü, Naylon Torba, Taşıma Çantaları, Ambalaj Filmleri, Peçete Torbası, Yüzey Kaplama, Damlama Borusu, Laminasyon.

Enjeksiyonluk: (Erime Değeri 10 – 20 – 70), Mutfak Eşyası, Kapak, Masterbatch (Konsantre Boya)

1-b LLDPE –LDYPE (Lineer Düşük Yoğunluklu Polietilen – Linear Low Density Polyethylene):

 Doğrusal yapılı bir polimerdir. Erime noktası 120-160 °C dir.  Kısa dallanmalar vardır. Uzun-zincirli olefinlerle etilenin kopolimerizasyonu ile elde edilir. Slurry plimerizasyonunda LLDPE  üretimde kullanımalanı fazla olan bir polimerizasyon prosesidir. Proseste etilen, komonomer, katalizör ve bir solvent sürekli olarak reaktöre verilir, polimerizasyon sıcaklığı 100°C nin altındadır. Reaksiyon bir slurry ortamda meydana gelir. Çok yüksek aktiviteli katalizörler kullanıldığından harcanmamış katalizör uzaklaştırma işlemine gerek olmaz. Komonomer üretilen polimerin yoğunluğu –nu kontrol eder. Büten-1, heksen-1, 4-metil-1, penten ve okten bu amaçla kullanılan kopolimerlerdendir.

Reaktör akımı bir kurutma sistemine verilerek  katı polimer ayrılır. Slurrydan ayrılan solvent herhangibir işlem yapmaksızın reaktöre seraykıl edilir. Toz polietilen eser miktardaki hidrokarbonların uzaklaştırılması için nitrojenle pörç edilir. Sonra ekstruder ve pelletlemeye gider. LLDPE, yüksek yoğunluklardan (0.941 g/cm³’e kadar), çok düşük yoğunluğa (0.905 g/cm³) kadar mümkündür.

Ticari isimleri: Filmlik slip antiblock katıklı, katıksız. 

Kullanım Alanları:

Filmlik: (Erime Değeri 0.2 – 3), Genel Maksatlı Mukavemet Sağlamak Amaçlı, Cling, Streç Film Üretimi

Enjeksiyonluk: (Erime Değeri 10 – 20 – 70),  Mutfak Eşyası, Kapak, Masterbatch (Konsantre Boya)


 1-c HDPE-YYPE (Yüksek Yoğunluklu Polietilen (High Density Polyethylene): 

Kristal yapıda yarı saydamdır. Yoğunluğu 0,94-0,97 g/cm³ arasında değişir. Erime noktası 127-137 °C dir. Uzun karbon zincirleri üzerinde dallanmalar yok denecek kadar azdır, dolayısıyla kristalin (veya yarı-kristalin) bir polimerdir: dolayısıyla molekül kuvvetler şiddetlidir ve polimer gerilme kuvveti yüksektir. Dallanmaların belirli seviyeler altında tutulması özel katalizörlerle ve reaksiyon koşulları ile sağlanır. Yapısal özellikleri HDPE nin daha sıkı, sert ve kuvvetli olmasını sağlar. Kullanım alanları arasında darbeye dayanıklı tanklar, paketleme malzemeleri borular v.s. sayılabilir.

Bunlar düşük basınç polietilenidir ve çeşitli düşük basınç prosesleri vardır. Yüksek yoğunluklu polietilen inert bir hidrokarbon çözeltide, 60-70 °C sıcaklık ve atmosferik basınçta Ziegler-Natta prosesi ile yapılır. HDPE sınıfları, UV- stabilizasyon ve şişirme kalıplama kimyasal konteynırler için UN standartlarını karşılayan sertifikasyon mümkündür

Ticari isimleri: Enjeksiyonluk, Şişirmelik, Filmlik, Boruluk.

Kullanım Alanları:

Enjeksiyonluk      : (Erime Değeri 1 – 20), Kapak, Kasa, Plastik Palet, Oyuncak

Şişirmeli k              : (Erime Değeri 0,2 – 0,7), Bidon, Şişe, Kavanoz, Oyuncak

Filmlik                   : (Erime Değeri 0,02 – 0,07),  Atlet Tipi Poşet, Hışır Poşet, Taşıma Poşetleri

Boruluk                 : ( PE63 – PE80 – PE100 ), (Erime Değeri 0,03 – 0,07), Basınçlı Temiz Su Borusu, Korige Kanalizasyon Borusu, Gaz Borusu, Telekomünikasyon Kablo Muhafaza Borusu, Yağmurlama Borusu

Rafyalık                : (Erime Değeri 0,7 – 0,9), File Çuval

 

 

 2-PP POLİPROPİLEN

Polipropilen polimerin polimerizasyonu ile elde edilen yarı kristalin yapılı 0,90-0,91 g/cm³ yoğunluklu erime noktası  160-164°C termoplastiklerin en hafifidir. Sıkı, serttir, dayanıklıdır, kimyasal maddelere karşı dirençlidir. Pek çok uygulama alanları arasında ip, fiber, bagaj hali, paketleme filmleri v.s. gibi ürünler sayılabilir.  Propilen gazını basınç altında polimerizasyonu ile elde edilir. Propilen de bulunan CH3 gubu etilen molekülünden farklı olarak molekülün asimetrik olmasını sağlar. Polimerizasyon koşullarına bağlı olarak polimer zincirlerindeki CH3 guplarının dizilişleri de farklı olur. Yapısal farklılık değişik özelliklerde polipropilen termoplastikler edilmesini sağlar.

Polyetilen’de (H) atomla rından birisi (CH3) ile yer değiştirirse ; polimerizasyon sonucu PP yani polypropilen oluşur.

Polipropilen, katalizörün türüne bağlı olmaksızın gaz fazı veya sıvı faz polimerizasyon yönlemlerine göre polimerleştirilebilir. Propilen (%99,5 den daha saf) hidrojen ve  katalizörle beraber sürekli olarak karştırılan polimerizasyon reaktörüne verilir. Polimerizasyon reaksiyonları polimer zincirlerinin uzunluğu ortamdaki hidrojen miktarı ve sıcaklıkla kontrol edilir.

Bu prosesten alınan ürün akımının diğer bir reaktörde etilen ve ilave propilenle reaksiyona sokulmasıyla ‘blok yüksek darbe kopolimerleri’ denilen ve etilen ve propilen polimerlerinin karışımı molarak tanımlanabilen polimer türleri üretir. Polipropilen fabrikalarının çoğu pazar talebine göre homopolimer ve hemde kopolimer üretebilecek şekilde dizayn edilir.

Polipropilen (PP) yaygın kullanım alanı olan plastiklerdendir. Otomotiv sanayinde kullanılan parçalardan tekstil ve yiyecek paketlemesine, alt yapı ve inşaat sektöründe kullanılan boru ve ek parçalarına kadar birçok alanda kullanımı olan termoplastik bir polimerdir. Monomer propilenin polimer hale getirilmesi ile elde edilen Polipropilen (PP) kimyasal solventlere (asit ve bazlar) karşı aşırı derecede dirençlidir. Genel olarak 3 çeşittir.

2a -HOPP  (PPH)  (Homopolimer Polipropilen): Tek bir monomerle olarak üretilen polimer olarak adlandırılır.

-A A-A-A-A-A-A-A-A-A-A-

Erime Değeri 230ºC/2.16kg       1-10      Kullanıldığı Alanlar

  • BOPP Film (Gıda, Sigara, Kaset, Cd Ambalajları)
  • Bigbag Çuval Üretimi
  • Ambalaj İpleri
  • Termoform Levha Çekimi
  • Mutfak Eşyaları, Mefruşat, Sandalye, Masa, Piknik Malzemeleri

Erime Değeri 230ºC/2.16kg       10-25       Kullanıldığı Alanlar

  • CF Dikiş İpi
  • Mutfak Eşyaları

 

Erime Değeri 230ºC/2.16kg        25-35     Kullanıldığı Alanlar

  • BCF İplik ( Halı Üretimi )
  • Nonwoven
  • Büyük Parça Mutfak Eşyaları

 

2b -COPP (Kopolimer Polipropilen): İki vaya daha fazla  monomerle olarak üretilen polimer olarak adlandırılır.

-A-B-A-B-A-B-A-B-A-B-

Erime Değeri 230ºC/2.16kg       1,2-80       Kullanıldığı Alanlar

  • Oluklu Mukavva ve Profiller
  • Akü Kutusu
  • Saklama Kapları
  • Yoğurt Kabı, Boya Kutusu 

 

2c -PPRC (Random (rasgele) Kopolimer Polipropilen):

Erime Değeri 230ºC/2.16kg           0,20-0,30        Kullanıldığı Alanlar

Sıhhi Tesisat Boruları (Sıcak/soğuk)

Boru Bağlantı Parçaları

Erime Değeri 230ºC/2.16kg             10-70               Kullanıldığı Alanlar

Şeffaf Eşyalar,

Saklama Kapları 

 

3-PVC – POLİVİNİL KLORÜR

Poli(vinil klorür) vinil klorürden elde edilen amorf bir termoplastiktir. Hafiftir uzun ömürlüdür sudan etkilenmez. Karbon atomlarına bağlı klor atomları poli(vinil klorür)’ün sert ve yanmaya dayanıklı bir plastik olmasını sağlar.

PVC çok kullanılan bir plastiktir. . En çok inşaat sektöründe boru ve pencere profillerinde klasik demir ve ahşap yerine kullanılmaktadır. Sanayide sıvı taşıma boruları, yerleşim alanlarında su ve atık su boruları, profiller çok çeşitli amalı şişeler, yağmurluk, eldiven, kompakt disk ve bilgisayar kasaları, gibi sayılamayacak kadar fazla ürün yapımında kullanılır. PVC sert ve sıkı bir maddedir. Spesifik gravitesi 1,4 tür. Asitlere, tuzlara ve pek çok petrol ürünlerine dayanıklıdır. Mantar üremesine izin vermez. Polietilene göre hava geçirgenliği daha düşüktür ve değişik renklerde üretilebilir.

 

 

 

Vinik klorür monomerinin polimerizasyonunda uygulanan en yaygın teknik süspansiyon polimerizasyonudur.Vinil klorür damlacıkları başlatıcı ve katkı maddelerinin de bulunduğu sulu ortamda asılı haldeyken polimerleşir.

Reaksiyon karıştırıcılı bir reaktörde basınç altında  ve artırılan sıcaklıkta yapılır. Karıştırıcılı ve ceketli reaksiyonların bulunduğu birkaç paralel reaksiyonla yürür. Su ve süspansiyon yapıcı maddeler karıştırılırken peroksit ilave edilir. Reaktör ceketinden 70°C su geçirilerek ısırılır. Reaksiyon ekzotermik olduğu için sonrasında ceketten soğuk su geçirilerek kontrol -altında tutulur. Saat sonra VCM dönüşümü % 90 a geldiğinde reaksiyon sonlandırılır.  Buradan boşaltma kabına , karıştırıcılı bir tanka oradanda sanrafüje sonrada kurutmaya alınır. VCM nin sağlığa zarar vermeyecek sınıra düşürülmesi gerekir.. Kuru toz halindeki poliömer eşleklerden geçirilerek, boyutlarına göre paketlenip satışa sunulur.

Temel olarak iki gruba ayrılır:

3a-  S-PVC (Süspansiyon PVC)

K-Değeri  57-60   Kullanıldığı Alanlar

  • Boru Bağlantı Parçaları
  • Sert Film ve Levha
  • Yer Döşemesi
  • Kenar Bandı

Kullanım Örnekleri

K-Değeri  64-67 Kullanıldığı Alanlar

  • Pencere Profilleri
  • Pis Su Boruları
  • Basınçlı Temiz Su Boruları
  • Sert Profiller
  • Cephe Kaplama
  • Kablo Kanalları

K-Değeri  69-72 Kullanıldığı Alanlar

  • Kablo Kılıfları
  • Esnek ve Yumuşak Filmler
  • Gıda Ambalajı
  • Bahçe ve Sanayi Hortumları
  • Ayakkabı
  • Su Geçirmez Membranlar

3b-  E-PVC (Emülsiyon PVC)

K-Değeri   60-80 Kullanıldığı Alanlar

  • Suni Deri (Deri Tabakası ve Köpük Tabakası)
  • Yer Döşemesi, Kumaş Kaplama
  • Branda
  • Oyuncak Bebek, Top, Trafik Konileri
  • Plastizol ve Matbaa Mürekkebi

4- PS- POLİSTİREN

Stiren ortam sıcaklığında bile kolaylukla polimerleşen bir monomerdir. Tipik başlatıcılar yine peroksitler ve tersiyel bütil perbenzoat gibi bileşiklerdir. Polimerizasyon kesikli ve sürekli yapılabilir. Sürekli proseslerde stiren önce ön polimerizasyton reaktöründe, parametrelere bağlı olarak kısmenpolimerleştikten sonra bir başlatıcıyla beraber sürekli karıştırılan reaktö(110-180 °C) re verilir.  Reaksiyon tamamlandıktan sonra 260 °C nin üstüne çıkarılarak polimer ergitilir ve basınçla küçük delikleri olan kalıptan şeritler halinde basılır, soğutulur, kesilir ve dapoya verilir.

Kesikli polimerizasyon yönteminde stiren önce bir otoklavda ön polimerizasyon işlemine sokularak molekül ağırlığı yükseltilir. Bu işlem sırasında az miktarla yağlayıcı plastifiyan, polimerizasyon regülatörü ve antioksidan ilavesi yapılır. Akın batch reaktöre pompalanır. Burada bir kısmı buharlaşarak ayrılır. Reaktörde karışım ısıtılır başlatıcı ilave edilerek polimerizasyon başlatılır. Polimerizasyondan sonra ergimiş stiren bir ayırıcıdan geçirilerek sürekli prosesteki gibi devam eder.

Polistiren, stiren monomerinin polimerizasyonu ile yapılan katı ve saydam bir plastik hammaddedir. Dünyada genel amaçlı en çok kullanılan plastik hammadde sıralamasında ilk beşe girmektedir. Şeffaflığı, iyi işlenebilmesi, akışkanlığı, gıdaya uygunluğu, ve diğer birçok özellikleri nedeniyle tercih edilmektedir.

Stirenin polimerizasyonu sonucu elde edilen Polistiren (PS), çok çeşitli kullanım alanı bulunan bir termoplastik türüdür.Polistiren (PS) işleniş şekline göre Antişok (HIPS), Kristal (GPPS) ve Köpük (EPS) olarak sınıflandırılmaktadır. İşlenmesinin son derece kolay ve ekonomik olması nedeniyle Polistiren (PS), bir çok endüstri kolunda kağıt, ahşap ve metallerin yerine kullanılmaktadır. Film ve levha yapımı, kağıt ve kumaş kaplamaları, izolasyon levhaları, aydınlatma malzemeleri, buzdolabı-çamaşır makinesi aksamları, batarya kutuları, radyo ve televizyon kasaları, oyuncak ve ev eşyası yapımı gibi alanlarda yaygın şekilde kullanılmaktadır.

4.a KRİSTAL POLİSTİREN

 Diğer hammaddelerle kıyaslandığında daha sert ve mükemmel derecede şeffaftır.

 

Erime Değeri  2-14 Kullanıldığı Alanlar

  • Levha Uygulamaları
  • Bardak, CD Kutusu, Elektrikli Eşyalar
  • Ev-Dekorasyon Ürünleri, Kaset, Lamba
  • Kozmetik Ürün Kutuları
  • Ayakkabı Boyası Kutusu

Kullanım Örnekleri

 

4.b ANTİŞOK POLİSTİREN

Erime Değeri 2-14 Kullanıldığı Alanlar

  • Levha Uygulamaları
  • Gıda Ambalajı Uygulamaları
  • TV Panelleri, Bilgisayar Parçaları
  • Kırtasiye Ürünleri
  • Piknik Eşyaları ; Kaşık, Çatal, Tabak v.b.

KRİYOJENİK ve BASINÇLI KAPLAR

Endüstriyel ve medikal (Tıbbi) gazlar için kryojenik taşıma tankları, depolama tankları sistem tesisat kurulumu ve sistem ekipmanları üretimi sektöründe dünya ve iç piyasada en iyi konumdaki firmalar arasında olma misyonunu üstlenmiştir. Her geçen gün artan üretim kapasitesi ve ürün çeşidi ile sektörde pek çok firma arasından farklılığını hissettirmektedir. AR-GE çalışmalarının olumlu sonuç vermesi, ürettiğimiz ürünlerin pek çok önemli projede yer almasını sağlamaktadır.

Anahtar teslimi hastane ve endüstriyel fabrikalar sektöründe 100 e yakın uygulamayı projeli olarak hazırlanmış ve uygulanmıştır.; ürün kalitesi ve çeşitliliğiyle ANKAİZEN modern, dinamik, yenilikçi ve genç kadrosuyla, müşteri memnuniyeti odaklı hizmet anlayışıyla, Endüstriyel ve medikal (Tıbbi) gazlar için kryojenik taşıma tankları, depolama tankları sistem tesisat kurulumu ve sistem ekipmanları üretimi sektöründe ülkemizi uluslararası pazarda başarılı ve gururlu bir şekilde temsil etmeye devam edecektir.

ANKAİZEN Endüstriyel ve medikal (Tıbbi) gazlar için kryojenik taşıma tankları, depolama tankları sistem tesisat kurulumu ve sistem ekipmanları üretimi ve taahhütü alanında kısa zamanda büyük işlere imza atan deneyimli ve genç kadrosuyla sektörde başarısını tescillemiş öncü firmalardandır ANKAİZEN sektöründe çağa uygun makine parkı, yüksek kapasiteli üretim tesisi, yenilenen ve aranılan tüm kalite belgeleri, önemli referanslar, uygun fiyat politikası, maksimum müşteri memnuniyeti, deneyim, kendini yenileme, insan odaklı hizmet anlayışı gibi prensipleri ilke edinmiştir.

ANKAİZEN ileri teknolojiyi kullanarak ürettiğimiz ürünleri müşterilerimize sunmaktayız. ANKAİZEN Ürün çeşitliliği ile Fabrikalar, Gaz Üretim tesisleri, Devlet hastaneleri, Askeri hastaneler, Özel hastaneler ve tıp merkezleri, Labaratuarlara hitap etmekte, Ayrıca Ameliyathaneler ile yoğunbakımlarda revizyon ve moderinizasyon uygulamalarında son teknolojiye uygun çözümler sunmaktadır. Faaliyete başladığı yıllardan beri önemli projelere imza atan ANKAİZEN başarılı bir şekilde ithalat-ihracat faaliyetlerini de sürdürmektedir.

Kriyojenik

Kriyojenik veya düşük sıcaklıklar fiziği, yoğunlaşma sıcaklığı -150°C ile mutlak sıfır -273°C arasındaki çok düşük sıcaklıkların elde edilmesi, denetlenmesi ve kullanılması ile ilgilenen fizik dalıdır.  Kriyojenik tanklar, sıvı fazda bulunan gazları (LIN, LOX, LAR, LNG, CO2 ve N2O) basınç altında uzun bir süre taşınması, yatay ve dikey depolanabilmesi için dizayn edilmiştir. Orta ve yüksek basınçlı likit gaz depolama tanklarının iç tankları soğuk çekme östenitik paslanmaz çelikten imal edilir. dış tank için ise karbon çeliği malzeme kullanılmaktadır.  Tanklar perlit agregası ve vakum tekniği ile izole edilmektedir.

Ana tank bir dış tank içine yerleştirilmeden önce Proje ihtiyacına ve talebe bağlı olarak ya süper izolasyon ısı yalıtımı uygulaması yapılabilir veya Ana tank bir dış tank içine yerleştirildikten sonra iki cidar arasındaki hacim kriyojenik perlit agregası ile doldurulur ve her iki durumda da teorik mutlak vakum değerine kadar vakum yapılarak ısı transferi engellenerek tanklar kullanıldığı sürece, sıvılaştırılmış gazların daha uzun süre gazlaşmadan sıvı halde kalmasını sağlar.

KRİYOJENİK TAŞIMA TANKLARI (LIN-LAR-LOX)

KRİYOJENİK DEPOLAMA TANKLARI (LIN-LAR-LOX)

BUHARLAŞTIRICILAR (EVAPARATÖRLER)

Firmamız genel tank imalatlarının yanı sıra mühendislik ofisimiz tarafından yapılan projelendirmeler ile basınçlı veya basınçsız muhtelif proses tankları, jeotermal tesisler için akümülasyon ve seperatör tankları vb. ürünler imalatları yapmaktadır.

CRYO CENTER BASINÇLI KAPLAR, 2015 Yılından itibaren Oksijen (Lox),  Argon(Lar), Azot(Lın), Doğalgaz(Lng) ve Karbondioksit (LCo2) gazlarının taşınması ve depolanması için kriyojenik ekipman tasarımı ve üretimi konusunda kendi adına faaliyet göstermektedir. İşletme kurucuları sınai gazları sektöründe yaklaşık 20 yıllık tecrübe ve mühendislik bilgi birikimine sahiptirler.

Firmamız Sakarya 3. Organize Sanayi Bölgesinde 2500 m2’si kapalı alan olmak üzere toplam 10.000 m2 alan üzerinde yer almaktadır. Modern ofis ve üretim alanı ile müşterilerimizin taleplerini en iyi şekilde karşılamak firmamızın temel politikalarındandır.

Üretim tesisimizde son teknoloji makine ve ekipmanlar kullanılarak “Kalite” daima ön planda tutulmaktadır. ISO 9001 kalite belgesine sahip olan firmamız üçüncü parti kontrol kuruluşlarının denetim ve gözetimde yapılan imalatlarda üretim kalitesini belgelendirmektedir. Ürettiğimiz her ürünün kendine ait kalite planı vardır ve üretim sürecinin her aşamasında kontrol edilmektedir.

CryoCenter Basınçlı Kaplar ekibi olarak iş yaparken temel değerlerimiz “Güven, Dürüstlük, Hesap Verebilirlik ve Girişimciliktir” Bu anlayışla hareket eden firmamız kuruluşundan bugüne önemli projelere imza atmış ve kısa sürede sektörün önemli oyuncularından biri halinde gelmiştir.

MEDİKAL GAZ SİSTEMLERİ
& YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİ

HASTA YATAK BAŞI PROFİLLERİ

YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİ

MEDİKAL – PARAPET KANALLARI

_____________________________________________________________________

HASTA YATAK BAŞI ÜNİTE PROFİLLERİ/ TPE FAYDALI MODEL PATENTLİ

Hasta yatak başı ünitesi, duvara monte edilen alüminyum kızaklar üzerine (braketlere) çıtlama ile montaj edilebilme imkanı.

√ Gaz prizleri ile elektrik prizleri iki ayrı tarafta ve bölümleri birbirinden ayırmak için alüminyum mekanik bariyer.

√ Elektrik prizleri mutlak surette metal kasalar içerisine ve bu kasa yardımı ile ana gövdeye monte edilmiştir

√ Ünite kapakları kolay söküp takılabilen tiptedir. Kesinlikle gövdeye vida ile tutturulmamıştır.

√ Hasta yatak başı ünitesi, duvara monte edilen alüminyum kızaklar üzerine (braketlere) çıtlama ile montaj edilebilme imkanı.

√ Gaz prizleri ile elektrik prizleri iki ayrı tarafta ve bölümleri birbirinden ayırmak için alüminyum mekanik bariyer.

√ Elektrik prizleri mutlak surette metal kasalar içerisine ve bu kasa yardımı ile ana gövdeye monte edilmiştir.

√ Ünite kapakları kolay söküp takılabilen tiptedir. Kesinlikle gövdeye vida ile tutturulmamıştır.

√ Ekstrüzyonla çekilmiş birinci kalite alüminyum.

√ Tıbbi gaz, elektrik, hemşire çağrı, internet, müzik yayın sistemi gibi tesisatlara bağlant ı ve hasta başında aydınlatma imkanı.

— Elektriksel armatürllerin önde ve altta uygulanarak 2 farklı tasarımla üretimi yapılmaktadır. —

HASTA YATAK BAŞI PROFİLLERİ / TPE FAYDALI MODEL PATENTLİ

ilk ve tek!

Hasta yatak başı ünitelerimiz patentli olup profesyonel tasarıma sahiptir. Hasta yatakbaşı üntesinin ön kapak proflinin alt ve üst kısmında gömme mekanik kanal tasarımı, tıbbi ekipman ve cihazları ünite üzerinde müdahale pozisyonuna göre sabitlenen noktaya kaydırma ve sabitleme imkanı sağlarken, odanın estetik görünümünü tamamlar.

√ Ünitelerin üzerine aksesuar montajı ve hareketi için entegre ray sistemleri tasarlanmış işlevsellik sağlanmıştır.

√ Ünitenin estetik tasarımını tamamlamak için müşteri isteğine bağlı olarak ünitenin üstünde sağında ve solunda çeşitli aydınlatma sistemleri uygulanabilmektedir.

Patent no: TR 2012 02351 Y

MEDİKAL GAZ MODÜL PROFİLLERİ

Ameliyathane duvarına monte edilen gaz prizlerini ve diğer altyapıyı içeren modüllerdir.
Talep edilen sayıda gaz prizi monte edilebilmektedir.

YATAY TİP YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİ

√ Yatay Tip Yoğun Bakım Üniteleri alüminyum ekstrüzyon kalıptan yekpare olarak (KAYRA) veya iki adet minimum 120×55 mm kesitinde alüminyum kanalın birleştirilerek , alt ve üst kısmına cihaz askı rayı monte edilmesiyle olarak 2 farklı tasarımla üretilmektedir.

√ İki adet kanaldan üst tarafta olan Elektrik servislerini bulundurmalı, alt kanal ise Tıbbi Gaz Prizleri için ayrılmıştır.

√ Tüm sökülebilir kapaklar topraklama kablosu ile ana gövdedeki topraklamaya bağlanmıştır.

√ Alüminyum profillerin tamamı doğal renkte eloksallı olarak çekilmiş ancak arzu edildiği takdirde elektrostatik sistemde RAL kataloğundan seçilecek muhtelif renklerde elektrostatik toz boyayla boyanabilmektedir.

√ Ünite kapakları kolay sökülüp takılabilen tipte , kesinlikle gövdeye vida ile tutturulmamıştır.

√ Elektrik Bağlantıları yanmaz kablod ve kablo terminalleri soket tipi geçmeli,terminaller Düşük Voltaj(LV) ve Sinyal ve Telefon(SELV) olmaküzere 2 adet ve kablo soketleri kolay sökülebilirdir.

√. İki adet hasta yatakbaşı profilinin birleştirilmesi ile tasarlanmış ünitenin gövde kısminda 4 adet mekanik gömme kanal mevcuttur. Bu mekanik kanallara istenirse sabit sitenirse hareketli cihaz askı rayı uygulanarak yoğun bakım ünitesinin bütün gereksiminlerini karşılamaktadır.

Hızlıca Bir Teklif Alın

Teklif taleplerinizi mesai saatleri içerisinde mümkün olan en kısa sürede yanıtlıyoruz. Hızlıca bir teklif almak formu eksiksiz olarak doldurarak bize ulaştırabilirsiniz. İlginiz için teşekkür ederiz.

ADINIZ *
SOYADINIZ *
E-POSTA ADRESİNİZ *
TELEFON NUMARANIZ

KONU

NASIL YARDIMCI OLABİLİRİZ?